naziv
||||

Vanredno obrazovanje – obrazovanje odraslih

Ako se aktivno bavite sportom, ako zbog bolesti ili zaposlenosti ili iz nekih drugih razloga ne možete redovno da pohađate školu ili uopšte niste završili srednju školu, ako želite da se prekvalifikujete (promenite zanimanje) u okviru istog ili drugog područja rada, ako želite da se dokvalifikujete (imate završenu trogodišnju, a želite četvorogodišnju školu),  onda je za Vas - VANREDNO ŠKOLOVANjE.
Znači, Tehnička škola "23.maj" Vam nudi mogućnosti:
         Vanredno školovanje (ukoliko želite da nastavite prekinuto školovanje ili nikada niste ni pohađali srednju školu)
         Prekvalifikaciju (ukoliko želite da promenite zanimanje)
         Dokvalifikaciju (ukoliko sa završenom trogodišnjom školom želite da nastavite školovanje i završite četvorogodišnju školu)
U prvi razred vanrednog školovanja se mogu upisati samo učenici stariji od 17 godina u upisnim rokovima koji važe za redovne učenike i to za obrazovne profile odobrene od Ministrastva prosvete, a objavljene u konkursu za redovne učenike.
Na programe prekvalifikacije, dokvalifikacije i specijalizacije se možete upisati tokom cele godine. Dovoljno je da se javite našem profesoru zaduženom za vanredno školovanje.
Redovan učenik koji iz nekih razloga želi da pređe na vanredno školovanje može to uraditi u toku školske godine uz saglasnost roditelja i odobrenje direktora škole.
Takođe, redovan učenik koji zbog lošeg uspeha (dva puta ponovljen razred)  izgubi pravo na redovno školovanje, može nastaviti školovanje kao vanredan učenik. Copyright 2011. - Design D.Radević - All rights reserved.