||||

  

 

 
ПОБЕДА НАШИХ УЧЕНИКА НА ЛИКОВНО – ГРАФИЧКОМ КОНКУРСУ ЗА ПЛАКАТ

      На конкурсу за ликовно-графичко решење плаката који промовише пројекат „Сакупи и уштеди, видећеш да вреди“  који је био расписан од 28.10.2014. до 5.12.2014. учествовало је 13 наших ученика: 2 ученице одељења 3-3, образовни профил техничар за заштиту животне средине и 11 ученика одељења 2-5, 3-5 и 4-5, образовни профил техничар припреме графичке производње.
                  На конкурс је пристигло укупно 15 идејних решења из 9 школа:
             - OШ “Стевица Јовановић”, Панчево
            - OШ “Васа Живковић”, Панчево
            - OШ “Вук Стефановић Караџић”, Старчево
            - OШ “Ђура Јакшић”, Панчево
            - OШ “Исидора Секулић”, Панчево
            - OШ “Свети Сава”, Панчево
            - Машинска школа “Панчево”, Панчево
            - Економска школа “Паја Маргановић”, Панчево
            - Техничка школа “23.мај”, Панчево

            Чланови жирија били су проф. Светозар Алексић из Регионалног центра за таленте «Михајло Пупин» из Панчева, Марија Андрић из ЈКП «Хигијена» и Гордана Влајић из Секретаријата за заштиту животне средине Градске управе града Панчева.

plakat      У ужем избору су била три идејна решења ученика наше школе, а победили су Теодора Кочовски, Марко Младеновски, Иван Биро, Владимир Димић и Дарко Перчић, сви ученици одељења 2-5 и будући техничари припреме графичке производње.
      Победнички плакат можете да видите на огласној табли у холу наше школе, али и у свим основним и средњим школама које учествују у пројекту „Сакупи и уштеди, видећеш да вреди“.
            Пошто је идејно решење требало реализовати у врло кратком року, а како су сви учесници конкурса уложили изузетан труд, жири је такође предложио да се од свих пристиглих радова реализује изложба у Холу Градске управе како би решења била доступна јавности и представницима медија који ће пратити овај пројекат и да се сви ликовно-графички предлози за овај плакат објаве у трећем броју „Екопедије“, дечијег часописа намењеног заштити животне средине.

Свим ученицина који су се потрудили и на овом конкурсу показали креативност и знање ЧЕСТИТАМО!!!

Нека ово буде још један позив свим нашим ученицима да учествују у акцијама и конкурсима који се у школи организују и реализују и да наставе да побеђују!Copyright & Design D.Radević - All rights reserved.